8. maj 2024
Så har trykkeriet puttet min bog i trykmaskinerne, og jeg har 4 uger til at bide negle og vente på at se bogen. Det føles lidt tomt at slippe grebet, men også dejligt for alvor at have sat det sidste punktum.
I 2023 brugte jeg min arbejdstid på at finde aktuelle motiver og fotografere til bogen. Jeg var på mange cykel- og bilture for at tage billeder og snakke med landmænd og producenter. Det var mægtig sjovt, og jeg savner det. Dengang var jeg fagbogsforfatter.
Salg skal være min nye spidskompetence
Dette forår har jeg taget forfatterhatten af og er trukket i forlagstøjet. Nu er min opgave at få bøgerne trykt, få anmeldelser i hus og få bøgerne solgt.
Jeg ved af erfaring, at bøger ikke sælger sig selv, så nu vil jeg gøre mig umage. Jeg udgiver fra mit eget forlag Frytle, så jeg hænger på hele markedsføringen og salget. Måske ikke min spidskompetence, men jeg kan godt lide at kaste mig over nye opgaver, og indtil videre synes jeg, det er mægtig spændende. Jeg har besluttet, at jeg skal kunne sælge første oplag (800 bøger) inden nytår, så det går jeg efter.
Første guide til dansk landbrug
For det er jo ikke bare for sjovt, at jeg har brugt så mange kræfter på at producere denne bog. Jeg synes, den er vigtig. I dag er det hulens svært for almindelige mennesker at få at vide, hvad de ser i landbrugslandet. Med mindre de spørger en landmand eller søger det helt rigtige sted på nettet. Det findes masser at guider til slotte og byer, men dette er den første guide til landbruget, som ellers fylder rigtig meget i Danmark. Fagbøger om landbrug er målrettet landmænd, og de få bøger, der ellers handler om landbruget, har en historisk eller politisk vinkel. For ikke at tale om børnebøger om landbrug, som ofte beskriver det landbrug, som var for mange år siden.
Derfor synes jeg min bog fortjener at blive opdaget og brugt. Og solgt, så jeg kan få et afkast af mit arbejde.
E-bog på vej
Som et lille forlag er der rigeligt at sørge for og sætte sig ind i. Jeg har løst koden til at få produceret en e-bog. Da der er en masser billeder, skal bogen sættes op i et specielt format, så den grafiske opsætning bevares.
Der skal være styr på forsendelser og indpakninger. Og jeg er i gang med at udarbejde lister med relevante medier, som kan tænkes sig at ville anmelde bogen.
Hvorfor hedder mit forlag Frytle?
Da jeg skulle finde på et navn til mit forlag, ledte jeg efter et plantenavn. Det passer godt til mig, som kan lide at botanisere. Jeg endte på Frytle, fordi jeg synes, der er en sjov lyd i det ord. Frytle, som tilhører sivfamilien, er ikke så kendt en plante, selv om den er udbredt i naturen i det meste af verden. Den ligner græs med små brunlige blomster.
På billedet ses en havefrytle. Den fik jeg af søde kolleger, da jeg stoppede hos SEGES Innovation for snart to år siden.